به گزارش گروه فضای مجازی« خبرگزاری دانشجو»، حسین شریعتمداری طی یادداشتی نوشت: جناب آقای دکتر روحانی! رئیسجمهور محترم، لطفا به آنچه در پی میآید توجه فرمائید!
«اعتقاد به خدا مربوط به انسانهای عصر توحش است. انسانی که هنوز شاید غارنشینی را هم کشف نکرده بود. زلزله و سیل و طوفان و آتشفشان است و خیال میکند یک قدرت هست که اینها را ایجاد میکند... مذهب مقوله انسان سال 2000 نیست»!
« حتی آدمهایی مثل ابنسینا یا ابوریحان بیرونی هم با آن ذهن خردگرا و ذهن ریاضیشان، درباره مذهب مزخرفات را قرقره میکنند»!
«داستان حضرت عباس و شجاعتهای او را شیخعباس قمی از شاهنامه دزدیده است. حضرت عباس وجود خارجی نداشته»!
«عیسی مسیح هم دروغ است. این داستان را امپراطوری روم برای استفاده از بردگان و گلادیاتورها، سرهم کرده»! و...
جناب آقای روحانی! با شنیدن و خواندن جملات فوق چه احساسی به حضرتعالی دست میدهد؟!... حالا اگر بشنوید وزارت ارشاد تحتمسئولیت و مدیریت جنابعالی در پی تقدیر و تجلیل از گوینده و نویسنده این سخنان است به عنوان یک شخصیت روحانی که لباس پیامبر خدا(ص)، را بر تن دارید، چه واکنشی از خود نشان خواهید داد؟!و باز هم بخوانید!
آن آقای دیگر در نوشتههای منتشر شده خود، زشتترین و مشمئزکنندهترین اهانتها را نسبت به اسلام، انقلاب و ساحت مقدس حضرت امام(ره) روا داشته است. عضو شورای به اصطلاح مقاومت! سازمان منافقین بوده است و دستهایی آلوده به خون پاک جوانان مسلمان و پاکباخته این مرز و بوم دارد و... مینویسد؛«مسئولان جمهوری اسلامی، جلادان خونریز هستند و طرفداران این رژیم لمپن و حشراتالارض میباشند»!... «هیچ قشر و گروهی از مردم ایران را نمیتوان یاد کرد که از پیامدهای فاجعهبار انقلاب در امان مانده باشند»!... «پس از مرگ بر سر مزارم بنوازید و می بنوشید و برقصید»! و... آیا رئیسجمهور محترم، این آقا را شایسته تقدیر میدانند؟! و بازنشر آثار توقیف شده وی را نشانه پاسداشت آزادی! و نمونهای از کاربرد بینش و منش دولت «اعتدال»! تلقی میفرمایند؟! به یقین نه!
جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای روحانی! حضرتعالی با آموزههای اسلامی غریبه نیستید و از مبانی فقهی باخبرید تا آنجا که به عضویت مجلس خبرگان درآمدهاید. آیا از نگاه و نظر شما حکم الهی قصاص غیرانسانی است؟! و یا به قول خداوند تبارک و تعالی، منشأ و عامل «حیات» است؟ جنابعالی به قول خودتان «سرهنگ» نیستید! که کاش بودید و از این افتخار بزرگ در جمهوری اسلامی ایران محروم نبودید. ولی «حقوقدان» که هستید. بنابراین بعید است ندانید امروزه کشورهایی که در آنها حکم اعدام از سیستم حقوقی حذف شده است، با افزایش پرشتاب جنایت قتل روبرو هستند و حقوقدانان برجسته امروز دنیا بر این باورند که نفیکنندگان حکم قصاص، برخلاف تظاهر به انسان دوستی، میان قاتل و مقتول، به دفاع از قاتل برخاستهاند، روزنامه توقیف شده مورد اشاره حضرتعالی حکم الهی و انسانی قصاص را غیرانسانی معرفی کرده بود و توقیف آن با استناد به قوانین جاری صورت پذیرفته است. کجای این اقدام، غیرقانونی و ضد آزادی! و در تقابل با مشی «اعتدال» است؟! فرمودهاید چرا باید کارکنان روزنامه توقیف شده بیکار شوند! که باید به عرض مبارک رساند، گردانندگان روزنامه توقیف شده، در روزنامههای اجارهای دیگر به کار مشغولند و حتی سردبیر آن به عضویت هیئت داوران جشنوارهای درآمده است که جنابعالی دیروز در مراسم اختتامیه آن سخنرانی فرموده بودید.
جناب آقای روحانی، آیا حضرتعالی یک عمر - به حق - از ولایت امیرالمومنین علیهالسلام دفاع نفرمودهاید؟ و برای تبیین علمی ولایت آن حضرت که تنها راه ادامه اسلام ناب محمدی(ص) بوده است و جمهوری اسلامی ایران در طول آن شکل گرفته و امروزه پرچم اسلام ناب را در جهان برافراشته است، تلاش نکردهاید؟ پاسخ این سوال به یقین مثبت است. بنابراین چرا باید از توقیف قانونی روزنامهای که ولایت مولایمتقیان را نفی کرده و آب به آسیاب وهابیون انگلیسینژاد و سلفیها و تکفیریهای صهیونیستمآب ریخته است نگران شده و ابرو درهم بکشید؟!
جناب رئیسجمهور! در سخنرانی دیروز خود گلایه کردهاید که چرا اجازه نمیدهند روزنامههای موافق دولت هم از آزادی و امنیت برخوردار باشند؟! که باید پرسید؛ آیا دولت حضرتعالی احکام اسلامی را غیرانسانی میداند؟! و یا ولایت حضرت امیر علیهالسلام را نفی میکند؟! اگر پاسخ منفی است - که منفی است - چرا روزنامههایی که دست به این اقدامات ناشایسته و غیرقانونی زدهاند را روزنامههای موافق و همراه دولت میدانید؟! و اگر غیرانسانی نامیدن احکام اسلامی و نفی ولایتامیرالمومنین علیهالسلام را همراهی و همسویی با بینش و منش دولت اعتدال نمیدانید -که نباید بدانید- چرا از توقیف روزنامههای یادشده ابراز نگرانی میکنید؟! و این تناقض آشکار را چگونه توضیح داده و توجیه میفرمائید؟!
و اما، غیر از این دو روزنامه هتاک که متأسفانه آنها را حامی دولت معرفی کردهاید، کدام روزنامه حامی دولت دیگری را میتوانید آدرس بدهید که در فعالیت خود با کمترین مانعی روبرو شده باشد؟! فقط یک نیمنگاهی به عرصه کنونی مطبوعات بیندازید. روزنامهها و نشریات حامی دولت شما - و نه خود شما- به تعداد فراوان مشغول فعالیت هستند و برخی از آنها، با سوءاستفاده از فضای آزاد کشور ماموریت دیکته شده دشمنان بیرونی و فتنهگران آمریکایی- اسرائیلی را دنبال میکنند. آیا غیر از این است؟!
دولت محترم اعتدال! در حالی که از روزنامههای اهانتکننده به اسلام و انقلاب و امام(ره) حمایت میکند و توقیف آنها را برنمیتابد! تاب و تحمل کمترین انتقاد نسبت به عملکرد دولت را ندارد و روزنامهها و نشریات منتقد دولت را توقیف کرده و یا به دادگاه میکشاند.
جناب آقای روحانی! دیروز در مراسم اختتامیه جشنواره مطبوعات به آقای «ف-ص» با عنوان پیشکسوت مطبوعات جایزه دادید. ایشان از گردانندگان اصلی مجله زن روز در دوران طاغوت بود که بعید است از ابتذال این مجله در آن دوران بیخبر باشید. ایشان در سالهای اخیر تامینکننده برنامههای شبکه دولتی فارسیزبان و ضد ایرانی بیبیسی بود و... آقای رئیس جمهور، دیروز همکاران مورد اعتماد حضرتعالی با معرفی وی به عنوان پیشکسوت روزنامهنگاری، از خادمان شبکه دولتی انگلیس و مروجان ابتذال فرهنگی تقدیر کردند. آن هم نه از طرف خودشان بلکه به دست شما یعنی ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران!
رئیسجمهور محترم! آنچه در محدوده این نوشته آمده است فقط مشتی از خروارها و اندکی از بسیارهاست.
و اما، سوابق شناخته شده جنابعالی جای کمترین تردیدی نمیگذارد که نمیتوانید با آنچه در این عرصه اتفاق افتاده و میافتد - و فقط به چند نمونه از آن اشاره شد - موافق باشید، بار دیگر به جملات نقل شده در صدر این نوشته نگاه کنید به یقین، خشم برخاسته از غیرت دینی لرزه بر اندامتان خواهد انداخت!
وزیر ارشاد دولت شما نیز شخصیت شناخته شدهای است و بیگمان نمیتواند با بسیاری از آنچه در حوزه مسئولیت ایشان اتفاق افتاده است، موافق باشد. پس چرا چنین است؟!
علت را باید از یکسو در کماطلاعی - و در مواردی - بیاطلاعی ایشان نسبت به عرصه فرهنگ و هنر و از سوی دیگر، اعتماد وی به برخی از افراد بدسابقه و بهکارگیری آنان در سیاستهای پیرامونی وزارتخانه تحتمسئولیت ایشان جستجو کرد. افرادی که ظاهرا در حاشیه هستند ولی در بزنگاهها، متن را رقم میزنند.
و بالاخره، امید است رئیسجمهور محترم از کسانی که اطلاعات مربوط به سخنرانی دیروز را در اختیار ایشان گذاردهاند به طور جدی بخواهند درباره صحت و سقم آنچه در این نوشته - فقط به عنوان نمونه - آمده است به حضرت ایشان توضیح بدهند و مانند همیشه با توسل به فحاشی و ناسزاگویی از پاسخ طفره نروند!
آقای رئیسجمهور، نتیجه این بررسی برای جنابعالی تردیدی باقی نخواهد گذاشت که آنان، دوام دولت شما را نمیخواهند.
منبع: کیهان
به گزارش جهان، یکی از چهره های فرهنگی و مذهبی کشور که پیش از انقلاب همحجرهای "سید محمد خاتمی" بوده است اخیراً در جلسهاي خاطرهاي از آن دوران و همراهیاش با خاتمی در مدرسه دارالشفاي قم نقل کرده است که بخشهایی از آن را می خوانید.
وي می گوید: يک شب خاتمي با دستپاچگي از خواب بيدار شد و گفت که خوابي ديده است. آن شب هرچه اصرار کردم، چيزي درباره خوابش نگفت، اما دنبال کسي بود که تعبير خواب بداند که گفتم کسي به اسم آقاي "فکور" هست که ميگويند خوب تعبير خواب ميکند.
وي نقل کرده است که خاتمي که اوايل طلبگياش بود و هنوز معمم نشده بود، در حضور آن فرد گفت که خواب ديده است که لباس روحانيت بسيار شيک و تميزي پوشيده، اما وقتي خودش را در آينه نگاه کرده، متوجه شده که ريشش را تراشيده است، وحشت کرده و از خواب پريده است.
آقاي فکور خواب وي را اينگونه تعبير کرد که شما به قدرت و سلطنت ميرسيد، اما آبروي اسلام را ميبريد. راوی می گوید که اين تعبير در آن شرايط دوران طاغوت و به سلطنت رسيدن يک طلبه خيلي عجيب بود. راوی این خاطره افزوده است که اخيراً از طريق يکي از اعضاي مجمع روحانيون پيغامي براي خاتمي فرستادم و ماجراي آن خواب را يادآوري کردم و گفتم آن خواب را به ياد بياورد و اشتباهاتي که کرده را دوباره تکرار نکند.
وی چگونگي ورود خاتمي به عرصه قدرت در نظام جمهوري اسلامي را هم چنين شرح داده است که سال ۵۸ پدر خاتمي، آقا "سيد روحالله" که روحاني مطرحي بود، به تهران آمده بود و ميخواست فرزندش را به بزرگان وصل کند. براي اين منظور ابتدا پيش آقاي "مهدوي کني" رفت و گفت که خاتمي تازه از آلمان آمده و جوان درسخواندهاي است و خواستار حضور وي در کنار آقاي مهدوي شد. آقاي مهدوي با سيد محمد خاتمي صحبتي کرد، اما به پدرش گفت که ورود فرزندش به جامعه روحانيت زود است. (ظاهراً از آن موقع خاتمي اين مسئله را به دل گرفته است).
آقا سيد روحالله سپس با آيتالله خامنهاي که آن زمان عضو شوراي انقلاب بودند، تماس گرفته و فرزندش را معرفي ميکند که مقام معظم رهبري تحويلش ميگيرند و زمينه معرفي و حضورش در روزنامه کيهان را فراهم ميکنند؛ و اين پنجره ورود خاتمي به نظام ميشود.
کی از نمایندگان پارلمان عراق با بیان خبر نامزدی آیتالله العظمی سید علی سیستانی برای دریافت جایزه صلح نوبل گفت: آیتالله سیستانی چهرهای نورانی در عراق و جهان است.
"عبدالحسین الیاسری" یکی از نمایندگان پارلمان عراق، با بیان خبر نامزدی "آیتالله العظمی سید علی سیستانی" برای دریافت جایزه صلح نوبل گفت: آیتالله سیستانی چهرهای نورانی در عراق و جهان است و ضمن ابراز خرسندی از این خبر تاکید کرد که شایستگی آیتالله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان برای دریافت جایزه صلح نوبل در حقیقت اعتراف جهان به این مساله است که شیعه مخالف هرگونه خشونت است.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه "الزمان" عراق، وی همچنین خاطرنشان کرد: جایزه صلح نوبل یکی از جوایز مهم در جهان است و کسانی که این جایزه را دریافت میکنند در حقیقت کسانی هستند که تاثیر ویژهای در زندگی مردم جهان دارند. گرچه شان و جایگاه آیتالله سیستانی بسیار از این جایزه بالاتر است اما ایشان چهرهای نورانی در عراق و جهان است که آثار مثبتی را در حل اختلافات بدون آغاز درگیریها داشته است.
عبدالحکیم الهادی، یکی از نمایندگان مستقل عراق نیز اعلام کرد که نامزدی آیتالله سیستانی برای دریافت جایزه صلح نوبل نشانگر آن است که اصول و ارزشهای شیعه در واقع اصول اسلام اصیل است و به مرزهای جغرافیایی خاصی محدود نمیشود بلکه به متعلق به همه بشریت است.
از سوی دیگر، روزنامه انگلیسی زبان تلگراف اخیرا در مقالهای تحت عنوان "اوباما و اتحادیه اروپا را فراموش کنید کسی که شایسته دریافت صلح نوبل است یک مرد از عراق است" آیتالله سیستانی را فردی شایسته برای دریافت این جایزه دانسته و اعلام کرد که آیتالله سیستانی بیش از هر کس دیگری در ممانعت از خشونتها در عراق نقش داشته است.
به گزارش خبرنگار فرهنگي باشگاه خبرنگاران، مقام معظم رهبري هفته گذشته در ديدار اعضاي مجلس خبرگان رهبري، در بخشي از بياناتشان به موضوع فرهنگ اشاره كرده و بيانات مهمي ايراد فرمودند كه اين بخش از بيانات ايشان بدين شرح است:
« يك مسئله هم مسئلهى فرهنگ است؛ كه آقايان هم حالا معلوم شد كه نگرانى داريد، بنده هم نگرانم. مسئلهى فرهنگ، مسئلهى مهمّى است. اساس اين ايستادگى، اين حركت و در نهايت انشاءالله پيروزى، بر حفظ فرهنگ اسلامى و انقلابى است و تقويّت جناح فرهنگى مؤمن، تقويّت اين نهالهايى كه روييده است در عرصهى فرهنگ؛ بحمدالله جوانهاى مؤمنِ خوبى داريم در عرصهى فرهنگ و هنر؛ فعّاليّت كردند، كار كردند؛ حالا بعضى جوانند، بعضى دورهى جوانى را هم گذراندهاند؛ ما عامل فرهنگى كم نداريم.
ما حتماً در مسئلهى فرهنگ[بايد توجّه كنيم]، دولت محترم هم بايد توجّه كند، ديگران هم توجّه كنند. بنده هم در اين نگرانى با شما سهيم هستم و اميدوارم كه مسئولين فرهنگى توجّه داشته باشند كه چه ميكنند. با مسائل فرهنگى شوخى نميشود كرد، بىملاحظگى نميشود كرد؛ اگر چنانچه يك رخنهى فرهنگى بهوجود آمد، مثل رخنههاى اقتصادى نيست كه بشود [آن را] جمع كرد، پول جمع كرد يا سبد كالا داد يا يارانهى نقدى داد؛ اينجورى نيست، به اين آسانى ديگر قابل ترميم نخواهد بود، مشكلات زيادى دارد. و واقعاً بايد قدر جوانان مؤمن و انقلابى را همه بدانند، همه؛ اين جوانان مؤمن و انقلابىاند كه روز خطر سينه سپر ميكنند، هشت سال جنگ تحميلى ميروند توى ميدان؛ اينها هستند.
افرادى كه نسبت به اين جوانها با چشم بدبينى نگاه ميكنند يا مردم را بدبين ميكنند، خدمت نميكنند به كشور؛ به استقلال كشور، به پيشرفت كشور، به انقلاب اسلامى خدمت نميكنند.
اين جوانها را بايد حفظ كرد، بايد از اينها قدردانى كرد، امروز هم بحمدالله كم نيستند و زيادند. [ نبايد] با عناوين گوناگونى بخواهيم اين جوانهاى مؤمن را طَرد كنيم و منزوى كنيم؛ كه البتّه منزوى هم نميشوند؛ آن جوانهاى مؤمنِ پرانگيزه، با اين حرفها منزوى نميشوند اينها؛ لكن خب، ما بايد قدر اينها را بدانيم.»
رهبر معظم انقلاب همچنين در همين ديدار در بخش ديگري از بياناتشان فرمودند: «متأسفانه خيلى از مسئولين فرهنگى ما، با مسائل فرهنگى، در ميدان مرتبط نيستند [كه مثلاً] كتاب بخوانند، كتابهاى گوناگون را ببينند؛ غالباً بركنارند.»
برنامه پیک بامدادی در اقدامی جسورانه ضمن طرح مطالبات مقام معظم رهبری اعلام کرد سهلانگاری مسئولان در اجرایی کردن مطالبات معظمله باعث ایجاد مشکلاتی مانند اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و قطع نشدن وابستگی به نفت شده است.
به گزارش قدس آنلاین، سایت البرزنیوز نوشت: برنامه خبری «پیک بامدادی» ، ضمیمه تحلیلی اخبار ساعت 8 بامداد رادیو ایران در اقدامی جسورانه ضمن طرح مطالبات مقام معظم رهبری درباره مباحث مهمی چون: اجرایی شدن اصل 44 قانون اساسی، مبارزه با مفاسد اقتصادی و قطع وابستگی اقتصاد به نفت به عنوان اسناد بالا دستی ، اعلام کرد سهل انگاری مسئولان در اجرایی کردن مطالبات معظم له باعث ایجاد مشکلاتی مانند خصولتی سازی! (کنایه به خصوصی سازی دولتی) ، اختلاس سه هزار میلیارد تومانی و قطع نشدن وابستگی به نفت شده است.
در بخشی از این گزارش آمده است: خرداد ماه 84 رهبر معظم انقلاب سیاستهای کلی اصل 44 قانون اساسی را ابلاغ کردند تا اقتصاد کشور از دولتی بودن خارج و به مردم واگذار شود. آن زمان که این سیاستها ابلاغ شد همه کارشناسان به اتفاق گفتند اگر اجرا شود انقلابی بزرگ در اقتصاد کشور ایجاد خواهد کرد. قوای سه گانه هم چنین سیاستی را تحسین کردند و قول دادند که آن را اجرا کنند. حالا هشت سال و نیم از ابلاغ آن سیاستها گذشته است ؛ دولتها به جای اینکه بخشهای اقتصادی خود را به بخش خصوصی واگذار کنند ؛ نوآوری کرده و بخش نوظهوری به نام خصولتی را ابداع کردند تا هم خصوصی سازی کرده باشند و هم همه چیز دست خودشان باشد
در این برنامه رادیویی، اصل صدای رهبر معظم انقلاب در سالیان مختلف و صدای برخی مسئولان به عنوان سند گزارش پخش می شود.
رتبه از نظر كاربران | موضوع جمله | جملهی بهیادماندنی سال ۱۳۹۱ |
۱ | بحث مذاكره با آمریكا | من ديپلمات نيستم، من انقلابىام؛ حرف را صريح و صادقانه میگويم. ديپلمات يك كلمهاى را میگويد، معناى ديگرى را اراده میكند. ما صريح و صادقانه حرف خودمان را میزنيم؛ ما قاطع و جازم حرف خودمان را میزنيم. ۱۳۹۱/۱۱/۱۹ دیدار فرماندهان نیروی هوایی ارتش |
۲ | قضیهی نامناسب در مجلس شورای اسلامی | به استناد متهمكردن يك نفر، انسان بيايد ديگران را، مجلس را، قوهى قضائيه را متهم كند؛ اين كار درست نيست. اين كار غلط است. بنده فعلاً نصيحت میكنم. اين كار، كار شايستهاى براى نظام جمهورى اسلامى نيست. ۱۳۹۱/۱۱/۲۸ بیانات در دیدار مردم آذربایجان |
۳ | اختلاف بین مسئولان | اختلافات را نبايد علنى كرد. اختلافات را نبايد به مردم كشاند. احساسات مردم را نبايد در جهت ايجاد اختلاف تحريك كرد. از امروز تا روز انتخابات، هر كسى احساسات مردم را در جهت ايجاد اختلاف به كار بگيرد، قطعاً به كشور خيانت كرده. ۱۳۹۱/۸/۱۰ بيانات در ديدار دانشآموزان و دانشجویان |
۴ | پاسخ به تهدیدات دشمنان | ما سلاح اتمى نداريم، سلاح اتمى هم نخواهيم ساخت، اما در مقابل تهاجم دشمنان -چه آمريكا و چه رژيم صهيونيستى- براى دفاع از خودمان، در همان سطحى كه دشمن حمله كند، به آنها حمله خواهيم كرد. ۱۳۹۱/۱/۱ بیانات در حرم رضوی در آغاز سال ۹۱ |
مصطفی لعل شاطری: یکی از دستورات و اعمال سفارش شده پس از دفن اموات در اولین ساعات و نخستین شب، بجاآوردن نماز شب اول قبر می باشد؛ اما جالب است بدانید که در پس این عمل اجری وصف ناپذیر برای میت نهفته است.
در روایات آمده است که مستحب است در شب اول قبر دو رکعت نماز وحشت برای میت بخوانند، در رکعت اول سوره حمد و آیة الکرسی، و رکعت دوم بعد از حمد ده مرتبه سوره قدر بخواند، و بعد از سلام نماز بگوید: «اَللهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمُدٍ وَ آلِ مُحَمَد وَ ابعَث ثَوابَها اِلی قَبرِ فُلان» و به جای این کلمه اسم میت را بگوید.
همچنین سید بن طاووس از حضرت محمد (ص) روایت کرده که فرمودند: نمی گذرد بر میت ساعتی سخت تر از شب اول قبر، پس رَحم نمایید مردگان خود را به صدقه، و اگر نیافتی چیزی که صدقه بدهی، پس یکی از شما دو رکعت نماز بخواند و در رکعت اول حمد یک مرتبه و سوره توحید دو مرتبه، و در رکعت دوم حمد یک مرتبه و سوره تکاثر ده مرتبه، و سلام دهد و بگوید: «اَللهُم صَلِ عَلی مُحَمَد وَ آلِ مُحَمَد وَابعَث ثَوابَها اِلی قَبرِ ذلِکَ المَیِت فُلان بنِ فُلان». پس حق تعالی می فرستد همان ساعت هزار ملک به سوی قبر آن میت با هر ملکی جامه ای و حلّه ای، و تنگی قبر او را وسعت دهد تا روز نفخ صور و عطا کند به بجا آورنده نماز به عدد آنچه آفتاب بر آن طلوع می کند حسنات، و بالا برده می شود برای او چهل درجه.
تأثیر نماز شب اول قبر
ثقه الاسلام نوری، در دارالسلام از شیخ خود حاج ملا فتحعلی سلطان آبادی نقل کرده که فرمود: عادت طریقه من بر آن بود که هر کسی از دوستداران اهل بیت را که خبر فوتش را می شنیدم دو رکعت نماز در شب دفن او برای او می گزاردم، خواه آن میت را بشناسم یا نشناسم و هیچ کس بر این طریقه من مطلع نبود تا آن که روزی یکی از دوستان، مرا در راهی ملاقات کرد و گفت: دیشب خواب دیدم فلان شخص را که در این ایام وفات کرده و پرسیدم از حال او و آنچه بر او گذشته بعد از مُردن. پس او گفت: من در سختی و بلا بودم و حال کارم به عقاب بود، اِلا آن که دو رکعت نمازی که فلانی خواند- و اسم شما را برد- آن دو رکعت نماز مرا از عذاب نجات داد، خدا رحمت کند پدرش را به این احسانی که از او به من رسید.
منابع:
1- محدث قمی. سفینة البحار، ج2: 47.
2- کلینی. کافی، ج3، 285.
3- عزیزی. نمازهای مستحبی: 156.
شیطان دشمن قسم خورده انسان در چهار موقعیت ناله و شیون سر داد
همه ما ادمیان از شر شیطان مصون نیستیم و همواره و در همه حالات باید از شر و کید این ملعون ،به خدای یکتا وتوانا پناه ببریم.
در روایت زیر که از امام صادق علیه السلام وارد شده آمده است:
شیطان چهار بار شیون و ناله کرد:
1- اولین بار روزی که نفرین شد
2- روزی که به زمین فرود آورده شد
3- زمانی که محمد صلی الله علیه وآله وسلم بعد از یک دوره فترت(یعنی فاصله بین دو پیغمبر)به پیامبری مبعوث شد
4- و زمانی که سوره حمد نازل گشت
(خصال ج 1 ص 263)
به نظر نیکو ست حال که با نزول سوره حمد ناله شیطان بلند شده ما نیز هر صبح مان را به تلاوت این سوره مبارکه مزین کنیم و بدین وسیله خود را از شر و کید شیطان حفظ کنیم
تحولات اوکراین دارای درسهای مهمی است هرچند که عدهای در داخل سادهاندیشانه یا عامدا از کنار آن میگذرند یا رفتاری جانبدارانه نسبت به تحولات اوکراین دارند.
روزنامه جام جم با درج این مقدمه به تحولات اوکراین پرداخت و در سر مقاله خود ضمن تاکید بر اینکه بیتوجهی به ساخت درونی قدرت و نگاه به خارج (اروپا و روسیه) باعث بحران شد، مینویسد: اعتراض و حرکت مخالفان با حمایت از نزدیکی به اتحادیه اروپا آغاز شد و به تدریج با افزایش سطح مطالبات به تغییر قانون اساسی به برکناری یانوکوویچ منجر شد. شاید تا اینجا را بتوان از ناحیه معترضان، مدیریت شده و موفق قلمداد کرد، اما در چنین تحولاتی همه سطوح بحران الزاما قابل مدیریت نیست و میبینیم که در اوکراین نیز، بحران به سطوح بالاتر و عمیقتر کشیده شده و تجزیه این کشور به دو بخش شرقی و غربی را محتمل کرده است، اتفاقی که در صورت تحقق معلوم نیست منافع معترضان و مخالفان را تامین کند و غیر از موضوع راهبردی گسترش ناتو تا پشت دیوارهای روسیه چه بسا به نفع روسیه تمام شود.
مهدی فضائلی در این تحلیل خاطرنشان میکند: تحلیل رفتار غرب اعم از آمریکا و اروپا در وقایع اوکراین یک بار دیگر نشان داد تنها معیار و ملاک برای همراهی و عدم همراهی غرب با کشور و ماجرای تامین منافع تمامیتخواهانه غرب است و هیچ ملاک دیگری وجود ندارد. غربیها بارها این مساله را ثابت کردهاند که استقلال و وابستگی، استبداد و دمکراسی، حقوق بشر و حقوق ضدبشر و تروریسم و مبارزه با تروریسم، در نظر آنها ارزش یکسانی دارد، مادامی که منافع آنها تامین شود.نویسنده خاطرنشان کرد: بیاعتمادی به غرب درس دیگر وقایع اوکراین است. دیدیم که ظاهرا بین مخالفان و دولت برسر کار اوکراین، توافقاتی صورت گرفت از جمله این که دولت فعلی بماند و انتخابات پیش از موعد برگزار شود و برخی زندانیان از جمله تیموشنکو آزاد شوند، اما با وجود عمل به توافق از سوی یانوکوویچ، مخالفان با راهبری سرویسهای غرب او را از کار برکنار و مهره موقت خود را بر سر کار آوردند.
این تحلیل با مقایسه تحولات اوکراین و سوریه نوشت: در سوریه همه قدرتها و قدرتکهای منطقهای و فرامنطقهای با پول، نیروی انسانی، سلاح و همه نوع حمایتهای سیاسی و امنیتی به میدان آمدند، اما نتوانستند خواسته خود را جامه عمل بپوشانند. روسیه هم که درهر دو صحنه با یک موضع یعنی حمایت از دولت قانونی حضور فعال داشت. پس کدام بازیگران در بحران سوریه نقش ایفا کردند که در اوکراین حضور نداشتند؟ دو بازیگر اصلی یعنی مردم و جمهوری اسلامی ایران نقطه افتراق این دو بحران هستند دولت اوکراین در مرکز حکومت یعنی کییف بدون پشتوانه لازم مردمی بود، اما اسد در دمشق و بسیاری دیگر از مناطق سوریه از این پشتوانه برخوردار بود و هست و این موضوع کاملا راهبردی است! نکته دوم حمایت ایران از دولت قانونی این کشور است، موضوعی که نقش تعیینکننده اقتدار منطقهای ایران را نشان میدهد، اقتداری برخاسته از رهبری هوشمندانه، حمایت مردمی، تدبیر و بهرهمندی از دانش و فناوری در سایه ایمان به خدا و استقامت.