هجوم ابزارها ، کلیپ ها و عکس های مبتذل فراوانی هست که در بسیاری از گوشی های موبایل و رایانه ها به صورت موج های طوفانی قصد نابودی جوانان و دوستان من و شما را دارند . ما باید به ولی عصر خودمان معرفت پیدا کنیم و ایشان را ناظر و آگاه بر تمامی امور ریز و درشت خود بدانیم . به عنوان مثال در روایتی آمده که امام صادق (علیه السلام) به یکی از شاگردانش که برای خانومی کلاس خصوصی و تدریس داشت ناراحتی خویش را نشان داد و وقتی شاگرد از حضرت دلیل ناراحتی ایشان را جویا میشود حضرت میفرمایند چرا با آن دختر فلان شوخی را کردی. (این شوخی شاید در حد یک جمله بیشتر نبوده اما از این روایات استفاده میشود که امام زمان علیه السلام بر تمامی اعمال و گفتار و افکار ما و کوچک ترین روابط ما با زوج مخالف آگاهی دارند و همچنبن از موبایل ها ، کامپیوتر ها ، بلوتوث ها و اس ام اس های ما
بطور کلی سه مدل گوشی بیشتر نداریم :
۱- گوشی که خالی از عکس ، کلیپ و اس ام اس های مبتذل است ( گوشی مومن)
۲- گوشی که پر از عکس و کلیپ و اس ام اس مبتذل است . ( گوشی کافر)
۳- گوشی که هم عکس ، فیلم و اس ام اس مبتذل دارد و هم مداحی و قرآن و … ( گوشی منافق)
گوشی مومن که موجب هدایتش میشه یا حد اقل موجب گمراهیش نمیشه
گوشی کافر اون رو به گمراهی و ظلالت میکشونه و آخرتش رو تباه میکنه
گوشی منافق در دنیا و آخرت صاحبش را خار و ذلیل میکنه و موجب جاودانی اون در عذاب میشه .
نکته جالب : این که گوشی منافق که هم عکس ، فیلم و اس ام اس مبتذل دارد و هم مداحی و قرآن و …
به گزارش زائرین به نقل از ـ ابنا ـ «شیخ سانکو محمدی» مفتی اهل تسنن فرانسه و امام جماعت مسجد و مشاور امور مذهبی در پی سفر به عراق پس از بازدید از جشنواره بهار شهادت و دیدار با "حجت الاسلام ولید البعاج" به مذهب تشیع گروید.
وی اضافه کرد: من شیعه را در کربلا شناختم که تا قبل از این نمی شناختم، من از سیاهی به سوی نور رفتم و الان خود را آزاد می بینم.
شیخ محمدی گفت: برای خودم متاسفم که تا اکنون که 68 ساله هستم شیعه را نمی شناختم و بسیار خوشحالم که یکی از سربازان آقا امام زمان(عج) هستم.
وی ادامه داد: من قبل از این در سفر به مدینه اما تا این حد که در عراق با شیعه و اهلبیت پیامبر(ص) آشنا شدم، آنجا به چنین شناختی نرسیدم. در مدینه اهلبیت پیامبر را از ما مخفی کرده بودند اما امروز آنان را کشف کردم
یک پژوهشگر اینترنت با اعتقاد به اینکه نسل جدیدی از معتادان به شبکههای اجتماعی در حال پدیدار شدن است، گفت: روز به روز بر تعداد کاربران شبکههای اجتماعی اینترنت افزوده میشود و این اخطاری به شهروندان دنیای دیجیتال است که خواسته یا ناخواسته از زندگی واقعی خود فاصله گرفته و در دنیای مجازی به سر میبرند.
به گزارش ایسنا، علی محمد آقازمانی، پژوهشگر حوزه جامعه اطلاعاتی در گفتوگو با ایسنا مدعی شد که بیش از ۸۰ درصد از کاربران اینترنت، مخاطب و کاربر شبکههای اجتماعی اینترنت مانند فیس بوک و توییتر هستند که توسعه فناوریهای نوین ارتباطی و فراگیر شدن استفاده از این شبکهها در میان مخاطبان دهکده جهانی، در گسترش پدیده اعتیاد به این شبکهها یا اعتیاد دیجیتالی (Internet Addiction) را سبب شده است.
وی با اشاره به مخاطرات و تهدیدهای اطلاعاتی که این شبکهها برای جامعه مخاطبانشان به همراه میآورند گفت: پایگاهی مانند فیسبوک، یک فرصت ایده آل و تمام عیار برای شبکههای جاسوسی و اطلاعاتی غرب است که به عنوان یک ابزار جاسوسی، امکانات خوبی را برای رصد اطلاعاتی و تخلیه اطلاعاتی میلیونها کاربر این شبکه در سراسر جهان فراهم می کند.
آقا زمانی افزود: تکنیکها و قابلیتهایی که در این شبکه در اختیار مخاطبان قرار گرفته است، روز به روز تمایل و انگیزه مخاطبان این شبکهها را به فعالیت و صرف وقت و عمر خود در این مجموعه با لایک بازی و کامنت و post زنی، افزایش میدهد که عاملی در پدیدار شدن اعتیادی به نام اعتیاد فیسبوکی (Facebook addiction) است.
او با برشمردن مخاطرات روحی و روانی که این سایتها برای سنین مختلف کاربرانش به همراه دارد، موضوعاتی چون خجالتی شدن، گوشه گیری، تنهایی، تمایل به دوری از اجتماع، کاهش اعتماد به نفس و غوطه ور شدن در دنیای مجازی به جای دنیای واقعی را از معضلات شبکههایی مانند فیسبوک دانست که در تحقیقات و پژوهشهای چند سال اخیر ژورنالهای علمی مرتبط با رفتار و جرایم اینترنتی (Cyber Behavior & Crime) بر آنها تاکید شده است.
مولف کتاب “کارآفرینی دیجیتالی”، اعتیاد به شبکه های اجتماعی به ویژه فیس بوک را یک ناهنجاری بینالمللی دنیای وب دانست که زمینه بروز طلاق، از هم پاشیدن بنیان خانوادگی، کاهش اثربخشی فعالیتهای روزانه و اختلالات بینایی و جسمانی کاربر را به همراه دارد و بستر کاهش روابط اجتماعی فرد را فراهم میکند.
وی به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی توصیه کرد تا با تشکیل کمیته ویژه بررسی امور مربوط به اعتیاد دیجیتالی، معضلات و آسیبهای فراوان موجود در این عرصه را شناسایی، تشخیص و برای درمان بیماران آن اقدامات ارزنده ای را در دستور کار قرار دهد.
این محقق اینترنت در پایان، ده توصیه به معتادان دیجیتالی و علاقمندان پر و پا قرص شبکههای اجتماعی داشت:
۱- فیس بوک زندگی مجازی را ترغیب و تشویق میکند و مهارتهای اجتماعی شدن شما را در محیط واقعی کاهش میدهد.
۲- در شبکههای اجتماعی، همه با هم هستیم، اما در واقع تنهاییم.
۳- تحقیقات نشان میدهد، معتادان این شبکهها، افراد خجالتی، افسرده و گوشهگیراند.
۴- درصد قابل ملاحظهای از طلاقها در آمریکا، بخاطر معضلات فیس بوک بازی است.
۵- بلوغ زودرس و درونگرایی به ویژه میان نونهالان و نوجوانان، از معضلات شبکههای اجتماعی قلمداد میشود.
۶- هویت شما، هویت فیس بوکی و مجازی نیست. دنیای واقعی خود را تقویت کنید.
۷- حضور بیملاحظه در فیسبوک و انتشار اطلاعات شخصی، حریم خصوصی شما را به شدت تهدید میکند.
۸- بسیاری از گروههای به ظاهر جذاب و پربیننده در این شبکهها، به هدف جاسوسی اطلاعاتی و کسب درآمد تشکیل شده است. طعمه تبهکاران اینترنتی نشوید.
۹- روی آوردن به ذخیره سازی اطلاعات الکترونیکی خود در این شبکهها، خداحافظی با دفترچه خاطرات زیبا و آلبومهای کاغذی خاطرهانگیز را به همراه دارد.
۱۰- معتادان شبکههای اجتماعی، با ادبیات گفتاری و نوشتاری سخیف و مبتذل حاکم بر این شبکهها خو میگیرند و در زندگی واقعی آنها به خوبی منعکس میشود.
تنی چند از دانشمندان معتقدند حالت ویبره تلفن همراه بروز سندروم عضلانی را در پی دارد.
به گفته آنان، در این گونه سندروم حتی زمانی كه تلفن همراه از حالت ویبره خارج است عضله مربوطه شروع به ارسال سیگنالهای كاذب به مغز میكند و در نتیجه فرد دچار نوعی حساسیت و هوشیاری نابهجا نسبت به تلفن همراه خود میشود.
استفاده طولانی مدت از حالت «ویبره» تلفن همراه به بروز عارضهای موسوم به «fauxcellarm» در فرد منجر میشود.
این عارضه بیشتر در كسانی ظاهر میشود كه تلفن همراه خود را در حالت ویبره قرار داده و آن را در جیب لباسهای خود میگذارند.
تنی چند از دانشمندان نیز معتقدند حالت ویبره تلفن همراه بروز سندروم عضلانی را در پی دارد.
به گفته آنان، در این گونه سندروم حتی زمانی كه تلفن همراه از حالت ویبره خارج است عضله مربوطه شروع به ارسال سیگنالهای كاذب به مغز میكند و در نتیجه فرد دچار نوعی حساسیت و هوشیاری نابهجا نسبت به تلفن همراه خود میشود.
در حالت پیشرفته این سندروم، فرد در مواردی به تكانهای لباسی كه بر تن دارد نیز حساس میشود و آن را به حساب زنگ خوردن تلفن همراه خود میگذارد
اشکان دژاگه (۱۴ تیر ۱۳۶۵ برابر ۵ جولای ۱۹۸۶ در تهران، ایران) بازیکن تیم ملی فوتبال ایران است که داری ملیت ایرانی-آلمان است او تاکنون در هرتابرلین و ولفسبورگ در بوندس لیگا بازی کرده است. او در رده ملی، برای تیم های پایه آلمان بازی کرده است و در رده بزرگسالان، از لحاظ قانونی می توانست هم برای آلمان و هم برای ایران بازی کند.
او قرار بود در بازی مقابل تیم ملی فوتبال جوانان اسرائیل و آلمان در چارچوب رقابت های مقدماتی قهرمانی سال ۲۰۰۹ (میلادی) اروپا در میان تیم های فوتبال زیر ۲۱ ساله ها که در روز ۱۲ اکتبر ۲۰۰۷ برگزار می شد شرکت کند. اشکان پس از آگاهی از قرار گرفتن تیم ملی زیر ۲۱ ساله های آلمان در برابر اسرائیل، و پیش از عزیمت به اطلاع دیتر آملیتس مربی زیر ۲۱ ساله های آلمان رسانده بود که به دلیل پیش بینی های موجود از وضعیت اسرائیل، این تیم را برای بازی در مقابل اسرائیل همراهی نخواهد کرد. او عنوان کرد: «مربی با اصل و نسب ایرانی من آشنا است و معذوریت های سیاسی من را برای عدم شرکت در بازی روز جمعه درک می کند»
امتناع اشکان دژاگه از سفر به اسرائیل به همرا تیم ملی زیر ۲۱ سال آلمان، بازتابهای گسترده ای در رسانه های کشور آلمان داشت. پس از جنجال بوجود آمده، اشکان در گفت و گویی با نشریه شب (Stern) چاپ آلمان اعلام کرد: «در رگهای من بیشتر خون ایرانی جاری است تا آلمانی، باید این مسئله را پذیرفت. والدین من ایرانی هستند. ایران، اسرائیل را به رسمیت نمی شناسد.» او همچنین در پاسخ به پرسشی گفت: «دین من اسلام است، به خداوند ایمان دارم. پیش از هر بازی خدایم را ستایش می کنم. این آئین من است.»
روزنامه بیلد خواهان اخراج اشکان دژاگه شده است. معاون دبیرکل سازمان ارشد یهودیان آلمان، دیتر گرومن نیز به روزنامه اشپیگل گفت: «نمی توان پذیرفت که ورزشکاری در تیم ملی آلمان بخواهد یهودیان را مورد تحریم شخصی قراردهد.» سازمان یهودیان آلمان خواهان آن شده که «فدراسیون فوتبال آلمان، به آسانی از کنار این امر نگذرد.» ولفگانگ شویبله، وزیر کشور، نیز از او به شدت انتقاد کرد. شویبله گفت: وقتی یک نفر عضو تیم ملی می شود دیگر مجاز نیست بگوید به دلایل سیاسی در این کشور بازی می کند، اما در آن کشور بازی نمی کند.
بازی در تیم ملی ایران
اشکان دژاگه در تاریخ ۱۳۹۰/۱۲/۸ برای بازی در تیم ملی فوتبال ایران مقابل قطر از سری مسابقات هفته ششم مرحله سوم فوتبال انتخابی جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ در ورزشگاه آزادی، به تهران آمد. او در اولین حضورش در ترکیب ثابت قرار گرفت و توانست در اولین بازی ملی خود ۲ گل به ثمر برساند و شروع بسیار خوبی را به نمایش بگذارد.
این هم به مناسبت روز قدس اونایی که آب تو آسیاب اسرائیل میریزن یاد بگیرن غیرت و مردانگی رو.
خبرگزاری دانشجو، حسن عباسی در نشست بخش تحول علوم انسانی نمایشگاه قرآن با عنوان «انسان در علوم انسانی اقتدار آفرین» به ایراد سخنرانی پرداخت. وی در بخشی از سخنانش گفت: علم انسانی غربیها امروز پاسخ مناسبی به پرسش اول در مورد اینکه انسان چیست و کیست، نداده است. علم غربی بیان کرده انسان حیوان غیر قابل اعتماد است. در تبیین دنیای انسان و مناسبات اجتماعی و روابط بین انسانها، گل سرسبد علوم غربی که علم اقتصاد است، جامعه را طوری به فاجعه کشانده است که آن جامعه در حال فروپاشی است.
در حداکثر و در حد اعلایش اگر ما به علم انسانی غربی ها تن در دهیم که تن نمیدهیم، عاقبتی که منتظر ماست آن اتفاقی است که در اسپانیا، یونان، ایتالیا، ایالات متحده، کانادا، انگلیس و سایر کشورهای غربی افتاده است، غیر از این نیست مطمئن باشید. شما ببنیددر ۵، ۶ ماه گذشته چطور فتیله ارز و سکه و دلار و اینها بدون هیچ منطقی بالا و پایین میشود.
بزرگترین اشتباه جمهوری اسلامی این بود که باید ابتدای انقلاب، کنار دست بانک مرکزی، نهاد انقلابی صندوق درست میکرد. تنها جایی که در انقلاب اسلامی به هیچ وجه روحیهای انقلابی ندارد بانک مرکزی است و جمهوری اسلامی از جایی زمین میخورد که اسمش بانک مرکزی و وزارت اقتصاد است.
رهبر معظم انقلاب در ماه رمضان بعد از فتنه در سال ۸۸ در دیدار با اساتید دانشگاه فرمودند: علومی که از غرب آمده است مال جامعهای خودشان است و به درد ما نمیخورد. اینجا مسئولان با علومی که نباید بیاموزند، تربیت میشوند و با همین دانش کسب شده، مسئول دستگاههای دولتی می شوند و نتیجه اش را امروز در در وزارت اقتصاد میبینیم.
کینز در مقالهای در سال ۱۹۳۰ گفته است برای رشد اقتصادی غرب چاره جز رواج طمع و ربا را در جامعه نداریم. این سخن به ما قبل جنگ جهانی دوم بر می گردد در حالی که کینز را معمار اصلاح اقتصاد بعد از جنگ جهانی دوم قلمداد می کنند.
اکنون شیوع طمع در جامعه ما در قالب کاری است که تلویزیون جمهوری اسلامی بواسطه تبلیغات بازرگانیاش انجام میدهد که زندگی مردم شده فلان خوردنی توپی و موتوری. ۸۲ سال بعد از جملهای که کینز گفت، امروز در حکومت اسلامی تلویزیون صبح تا شب در ماه رمضان برنامهای اخلاقی را قطع میکند و در بین آن مردم را به طمع دعوت میکند.
توطئه صهیونیستی
خدا میداند اگر بانک های جمهوری اسلامی تبلیغ نکنند چه بودجهای ذخیره میشود و آن ها میتوانند دردهای زیادی از جامعه را درمان کنند. خدا میداند توطئه صهیونیستی چیزی نیست جز آنکه برای عقیم کردن دختران از چیپس و پفک استفاده کند. آخر هزینهای که برای این تبلیغات سیب زمینی سرخ کرده و ذرت بو داده می شود از کجا میآید، که هر ساعتی تلویزیون و رادیوی جمهوری اسلامی را روشن میکنیم مدل توپی و یا موتوریاش تبلیغ میشود.
آنهایی که فکر میکنند که چرا مراکز زنان و زایمان و نازایی اینقدر پرمشتری است بروند ببینند در ۲۰ سال گذشته مهمترین خوراک و تنقلات دختران مملکت مدل توپیاش بوده یا موتوریاش. ازدواج که در کشور ما سنش به تاخیر افتاده و بعد از ازدواج هم که خانم ها بچهدار نمیشوند تا دکترا بگیرند و بعد هم که تصمیم به بچه دار شدن می گیرند، تازه اول رفت و آمد در مطبهای زنان و زایمان و نازایی است؛ یکی از دلایل این موضوع تغذیهای نامناسب هم می تواند باشد.
اصلی ترین درد جامعه ما چیست!؟
کینز، ۸۲ سال قبل فریاد میزند که باید طمع را رواج داد، ما در نمایشگاه قرآن مینشینیم و میگوییم درد جامعهمان چیست؟ این است که رسانه ملی ما صبح تا شب مردم را به طمع دعوت میکند. خدا میداند کسانی که این طور پیامهای بازرگانی درست میکنند و این طور حرص و ولع و طمع را تولید میکنند عاقبتشان چیست؟ این ها اصحاب علی(ع) نیستند و نروند شبها قرآن به سر بگیرند، این ها اصحاب کینز هستند.
به گزارش شیعه آنلاین، خانم «یامنه التیطری» زن 117 ساله الجزایری است که او را می توان رکورددار روزه گرفتن در جهان دانست.
وی که از سن 6 سالگی روزه گرفتن را شروع کرده، تاکنون 111 سال پیاپی است که روزه گرفته و امسال نیز به رغم کهولت سن، اما روزه گرفتن را ترک نکرده است.
او همچنین در طول عمر خود بیش از 200 هزار نماز واجب خوانده است. تعداد نمازهای مستحبی خود را به یاد نمی آورد.
این پیرزن الجزایری اکنون 160 نوه دارد. او می گوید: برخی از آنان را حتی نمی شناسم اما همه آنها به من محبت دارند و به من کمک می کنند. من زمان های قدیم را خیلی بیشتر از زمان حاضر دوست دارم زیرا مردم اخلاص بیشتری داشتند و خیلی بیشتر از مردم زمان حال به عبادت خداوند متعال می پرداختند و این جای تأسف دارد.
روزنامه “واشنگتنپست” در این رابطه نوشت: این تحقیقات علمی اسرار نهان مغز انسان را روشن میکند. روزنامه “ساینس” نیز در شماره گذشته خود با تقدیر از اینگونه تحقیقات بر رابطه قطعی دین و علم تاکید کرد.
در پی انتشار خبرهایی در پایتخت مصر مبنی بر تصمیم سلفی های وهابی برای تخریب مسجد امام حسین (ع) و تکرار حوادث حمله به اماکن مقدس در شمال قاهره، "دکتر علی جمعه" مفتی کل مصر خواستار نابودی کسانی شد که فکر تعرض به این مسجد را در سر دارند.
دکتر علی جمعه خاطرنشان کرد: خداوند خودش پاسخ کسانی را که به فکر تعرض به هر مکانی که مصری ها بعنوان مقام اهل بیت (ع) به آن تبرک می جویند، بدهد.
وی افزود: صحابه نخستین پیامبر هیچگاه به فکر تخریب مسجد نبوی که در آن بارگاه پیامبر اسلام (ص) قرار دارد نیفتادند؛ این افراطی ها چگونه می خواهند مساجد و مقام های اهل بیت (ع) را که از نسل پیامبر هستند تخریب کنند.
مفتی کل مصر در ادامه گفت: این افراد به حدیثی استناد می کنند که معنای آن را نمی فهمند .. کسانی که خواستار تخریب قبور اولیاء الله هستند افراطی و کوردل هستند؛ مجمع مطالعات اسلامی با صدور بیانیه ای تخریب این اماکن را تحریم کرده و جرم دانسته است چراکه این امر کشور و مردم این سرزمین را وارد فتنه می کند.
مرکز مطالعات اسلامی الازهر مصر پیش از این در بیانیه ای حمله به اماکن مقدس را ازنظر شرع، قانون و عرف حرام اعلام کرده و از مسئولان مصری خواسته است مانع از چنین اقداماتی در مصر شوند
ماه مبارك رمضان ماهى است كه شما به مهمانى خدا دعوت شده اید. در این ماه میزبان، خداوند غنّى مطلق است و میهمانان، بندگان محتاج و فقیر هستند. حال که به میهمانی دعوت شده اید لازم است قبل از رفتن به میهمانى، كه میزبانش خالق همه موجودات است، خود را مهیّا كنید. در میهمانى هاى دنیا، انسان لباس نو مى پوشد، به بدن و لباس خود عطر مى زد و خود را آماده مى كند، در میهمانى این ماه هم باید وجود خود را از گناهان پاك كنیم و با قلبى پاك به سوى این ضیافت برویم. در این مجلس میزبان به میهمانان خود ارزش داده و آنها را از اهل احسان و بخشش قرار داده و نهایت احترام را نسبت به آنها قائل شده است.
پیامبر اكرم (صلى الله علیه وآله) فرمودند: هر مۆمنى كه براى رضاى خدا در ماه رمضان روزه بگیرد، خداوند هفت چیز را به او ارزانى مى كند: آنچه را كه از حرام بر بدن او روییده است، ذوب مى كند; به رحمت خداوند مى رسد; كفاره گناه پدرش آدم (علیه السلام) را مى پردازد; سكرات مرگ بر او آسان مى شود; از گرسنگى و تشنگى روز قیامت در امان مى ماند; خداوند او را از آتش جهنم مى رهاند; او را از نعمت هاى بهشت بهره مند مى سازد. (علل الشرایع، ص 379، باب 109)
بزرگان دینى اول سال را اول ماه رمضان مى دانند. اگر كشاورزان اول سال را پاییز مى دانند و تجّار و كسبه اول بهار را اول سال مى دانند، اهل سیر و سلوك و زنده دلان، اول سال را اول ماه مبارك رمضان مى دانند. از ماه مبارك رمضان در روایات به شهر الله یاد شده است.
پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) فرمود: «قَدْ أقْبَلَ اِلَیْكُمْ شَهْر الله»; ماه رجب، ماه ولایت است و ماه شعبان، ماه رسالت و ماه رمضان، ماه خداست و اگر كسى بخواهد وارد این ماه بشود، باید از درب ولایت وارد شود. از این جا استفاده مى شود كه قبولى اعمال، با پذیرش ولایت اهل بیت (علیهم السلام) میسّر است.
در ادامه این مقاله دو مورد از استفتائات مربوط به روزه داری را که از مراجع عطام تقلید پرسیده شده مطرح می کنیم:
حکم فقهی آیات عظام درباره تزریق آمپول برای روزهدار
بررسی روشهای درمانی چون تزریق آمپول برای روزهدار میتواند برای روزهداران سوال بر انگیز باشد، مراجع با تزریق درمانی مخالفتی ندارند اما در رابطه با تزریقهای مغذی و مقوی که مانند غذا بوده و مستقیم وارد خون می شوند دیدگاههای مختلفی وجود دارد.
احتیاط واجب آن است که روزهدار از استعمال آمپولهاى مقوى یا مغذى یا آمپولهایى که به رگ تزریق مىشود و نیز انواع سرمها خوددارى کند، ولى تزریق آمپول براى بىحس کردن و نیز دارو گذاشتن بر زخمها و جراحتها اشکال ندارد.
تزریق آمپول غیر مقوی و یا هر آمپولی که بجای غذا به کار نمی رود؛ اشکال ندارد.
تزریق آمپول به نوع آن بستگی دارد. تزریق آمپولهای مغذی روزه را باطل می کند و اگر غیر غذایی و دارویی باشد روزه باطل نمی شود. و همینطور تزریق سرم برای روزه دار در ماه رمضان روزه وی را باطل می کند.
نظر سه مرجع تقلید درباره مراجعه روزهدار به دندانپزشکی
براساس نظر مراجع عظام مراجعه روزهدار به دندانپزشک تحت شرایط و تدابیر خاصی بلامانع است.
کشیدن دندان در ایام روزه داری مکروه است و تا زمانی روزه را باطل نمی کند که چیزی به حلق نرسد. روزه داران سعی کنند در ایام روزه داری پس از افطار به دندانپزشکی مراجعه کنند.
پر کردن دندان در ماه مبارک رمضان اگر باعث نشود که چیزی از راه حلق وارد معده شود ایرادی ندارد. در مورد مسواک زدن هم اگر آب از حلق پایین نرود بلامانع است.
در ایام روزه داری دندان کشیدن مکروه است و تزریق بی حسی اشکال ندارد اما درکل چیزی نباید از حلق فرو رود.
تبیان
منابع:
کتاب: رمضان ماه خدا ـ زین العابدین احمدی ، حسنعلی احمدی
سایت شیعه سرچ
صدای شیعه