به گزارش شیعه آنلاین به نقل از ایسنا، استفتائات جدید متشکل از مجموعه استفتائات غیر تکراری از حضرت آیت الله خامنه ای است که توسط دفتر استفتائات ایشان تنظیم میشود و بدون توجه به تاریخ پاسخگویی که ممکن است بیش از یکی دو سال هم باشد منتشر میشود.
جدیدترین استفتائات از رهبر معظم انقلاب اسلامی که در پایگاه اطلاعرسانی حضرت آیتالله خامنهای منتشر شده به شرح زیر است:
تخلف از قرارداد اجاره
س: ما ۴ دانشجو هستیم که آپارتمان مستقلی را جهت سکونت خود در ایام تحصیل، اجاره کردهایم. آیا از نظر شرعی مجاز به اضافه نمودن شخص دیگری به ساکنین منزل برای کمتر شدن هزینه، هستیم؟
ج) بدون رضایت صاحبخانه، جایز نیست...
کیهان نوشت:"نشریه فارین پالیسی در گزارشی تحلیلی نوشت: همین واقعیت باعث شده تا رویکرد اوباما نسبت به ایران فلج شود.
استفن والت در فارین پالیسی می نویسد: اگر کسی شما را تهدید کند که در صورت انجام ندادن کاری که دوست ندارید تنبیه خواهید شد، شما چه واکنشی نشان می دهید؟ شما امتناع می کنید، زیرا تسلیم شدن در برابر تهدیدها، موجب می شود فرد تهدید کننده تقاضاهای بیشتری بکند. حال اگر فردی پیشنهاد دهد که اگر کاری را که نمی خواهید بکنید، انجام دهید به شما پاداش می دهد چه؟ اگر مبلغ درشت باشد، شما موافقت می کنید، زیرا همکاری از جانب شما حاوی پیام بسیار متفاوتی است.
وی می افزاید: در عرصه سیاست بین المللی دولت ها- و مردم- مداوم در حال «کمک متقابل» هستند، به گونه ای که رفتار را با دادن چیزی به دیگری در عوض آنچه که می خواهد، توجیه می کند. کمک متقابل نشان می دهد که اگر کاری برای من بکنی من نیز کاری برای تو خواهم کرد.
فارین پالیسی می نویسد: برای سال ها حرف آخر ایران این بوده که نمی خواهند به زور مذاکره بکنند، یا همانگونه که رهبر عالی در رد پیشنهادهای اخیر برای مذاکرات مستقیم گفت که «در واقع توپ در زمین شماست. آیا با تهدید و فشار می توان پیشنهاد مذاکره داد؟ ملت ایران از هیچ تهدیدی واهمه ندارد.» اینگونه اظهارات به عنوان نشانه ای از سرسختی ایرانیان تلقی می شود، اما آنگونه که گفته شد، تنها یک شالوده راهبردی شفاف برای موضع ایران وجود دارد و در واقع این است که هر کسی ما را به این شیوه تهدید کند، دقیقا این موضع را اتخاذ می کنیم.
تحلیلگر آمریکایی با اشاره به نقض تعهد از سوی آمریکا در سال 2009 و در زمینه مبادله اورانیوم 5/3 درصد با سوخت راکتور تهران نوشت: این توافق به این دلیل تا حدودی موفق شد که یک کمک متقابل بود و ایران ملزم به تسلیم شدن در برابر تهدید ها نبود. مقامات ترکیه و برزیل که به میانجیگری این مساله کمک کردند بیشتر آمریکا و نه ایران را مسئول شکست آن دانستند.
والت آنگاه می پرسد: پس چرا این همه آدم های باهوش رویکردی را در قبال ایران ادامه می دهند که متناقض بوده و دائما به مدت یک دهه شکست خورده است؟ مطمئن نیستم اما فکر می کنم این مساله با حفظ اعتماد در داخل واشنگتن ارتباط دارد. زیرا ایران سال های متمادی خطرناک جلوه داده شده و به عنوان بزرگترین تهدید امنیتی که با آن مواجهیم خوانده شده است.
والت در پایان خاطر نشان می کند: باید دید آیا اوباما می تواند از این اتفاق نظر کهنه که تاکنون رویکرد ما را در قبال ایران فلج کرده است، بیرون بیاید. تنها پرسش این است که آیا دولت اوباما می تواند راهبردی را بیابد که ایران را متقاعد به ماندن در آستانه هسته ای بکند و در عین حال درها را برای روابط مثبت تر با این کشور باز کند. بیش از همه باید رویکرد رویارویی که بیش از یک دهه دائما شکست خورده است، کنار گذاشته شود.
به گزارش گروه سياسي باشگاه خبرنگاران حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در اجرای بند یک اصل 110 قانون اساسی با ابلاغ سیاستهای کلی "تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی" که پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام تعیین شده است، دولت را مکلف کردند برای تسریع در عملیاتی کردن این سیاستها در کمترین زمان ممکن، راهکارها را تنظیم کرده و پیگیریهای قانونی را انجام دهد...
كمك به حركتهای تروریستی
دولت آمريكا از اول با اين انقلاب با روى عبوس و چهرهى ترش و با لحن مخالفت روبهرو شد. البته آنها با محاسبات خودشان حق هم داشتند. ايران قبل از انقلاب در مشت آمريكا بود؛ منابع حياتىاش در اختيار آمريكا، مراكز تصميمگيرى سياسىاش در اختيار آمريكا، عزل و نصب مراكز حساس در اختيار آمريكا؛ مرتعى بود براى چراى آمريكائيان و نظاميان آمريكائى و غير آنها. خوب، اين از دستشان گرفته شد. ميتوانستند مخالفت خود را اينجور خصمانه ابراز نكنند؛ اما از اول انقلاب دولت آمريكا - چه رؤساى جمهور جمهورىخواهشان، چه رؤساى جمهور دمكراتشان - با نظام جمهورى اسلامى بدرفتارى كرد؛ اين چيزى نيست كه بر كسى پوشيده باشد. اولين كارى كه از طرف امريكائىها انجام گرفت، تحريك مخالفين پراكندهى جمهورى اسلامى و كمك به حركتهاى تجزيهطلب و تروريستى در كشور بود؛ از اول اين كار را شروع كردند. در هر نقطهاى از نقاط كشور كه حركتهاى تجزيهطلب در آنجا زمينهاى داشت، انگشت آمريكائىها را ما ديديم؛ گاهى پول آنها را، و حتى در مواردى عناصر آمريكائى را ما در آنجا ديديم؛ اين براى مردم ما خسارت زيادى داشت. متأسفانه اين كار هنوز هم ادامه دارد...
مبارزه از قبل از سال 43 شروع شد؛ يعنى از سال 32 با كودتاى 28 مرداد كه به وسيلهى آمريكائىها در ايران انجام گرفت و حكومت دكتر مصدق را سرنگون كردند. مأموران آمريكائى رسماً آمدند ايران، با چمدانهاى پر از دلار، الواط و اوباش و اراذل و بعضى از سياستمداران خودفروخته را تطميع كردند و كودتاى 28 مرداد سال 32 را در اينجا راه انداختند و حكومت مصدق را سرنگون كردند...
س: ملاک تمييز موسيقى حلال از حرام چيست؟ و آيا موسيقى کلاسيک حلال است؟ بسيار مناسب است که معيار آن را بيان فرماييد.
ج: هر موسيقى که به نظر عرف موسيقى لهوى و مطرب که مناسب با مجالس عيش و نوش است باشد، موسيقى حرام محسوب مىشود و فرقى نمىکند که موسيقى کلاسيک باشد يا غير کلاسيک. تشخيص موضوع هم موکول به نظر عرفى مکلّف است و اگر موسيقى اين گونه نباشد بخودى خود اشکال ندارد.
س: منظور از موسيقى مطرب ولهوى چيست؟ و راه تشخيص موسيقى مطرب و لهوى از غير آن چيست؟
ج: موسيقى مطرب و لهوى آن است که به سبب ويژگيهايى که دارد انسان را از خداوند متعال و فضائل اخلاقى دور نموده و به سمت بىبندوبارى و گناه سوق دهد و مرجع تشخيص موضوع عُرف است.
س: غنا چيست؟ آيا غنا فقط شامل صداى انسان است يا اينکه شامل صداهاى حاصل از آلات موسيقى هم مىشود؟
ج: غنا عبارت است از صداى انسان در صورتى که با ترجيع و طرب همراه بوده و مناسب مجالس لهو و گناه باشد که خواندن به اين صورت و گوشدادن به آن حرام است.
س: مقصود از موسيقى و غنا چيست؟
ج: غنا يعنى ترجيع صدا به نحوى که مناسب با مجالس لهو باشد که از گناهان بوده و بر خواننده و شنونده حرام است. ولى موسيقى، نواختن آلات آن است که اگر به نحو معمول در مجالس لهو و گناه باشد، هم بر نوازنده و هم بر شنونده حرام است. و اگر به آن نحو نباشد، فىنفسه جايز است و اشکال ندارد.
س: آيا موسيقى سنّتى که ميراث ملى ايران مىباشد، حرام است يا خير؟
ج: چيزى که از نظر عرف، موسيقى لهوى مناسب با مجالس لهو و معصيت محسوب شود، بهطور مطلق حرام است و در اين مورد فرقى بين موسيقى ايرانى و غير ايرانى و موسيقى سنتى و غير آن نيست.
منبع: http://www.khamenei.ir/
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
«بهار ماهها» ربیعالاول است، زیرا آثار رحمت الهى و ذخایر برکات خداوندى در این ماه پدیدار مى شود و انوار جمال الهى بر زمین و زمینیان مى تابد.
ولادت رسول اکرم (ص) که مثل آن در گیتى اتفاق نیفتاده، در این ماه بوده است. آرى اشرف و سید موجودات و نزدیکترین خلق به خدا در چنین روزهایى به دنیا آمد.
مسلمان مراقب باید در شکر این نعمت عظیم کوشش فراوان کند و رحمت وسیع خداوندى را براى خود فراهم سازد. تمامى ماه ربیع را غنیمت شمرده، با توسلات و مناجات خود را از الطاف حق بهرهمند سازد...
بسماللّهالرّحمنالرّحيم
خوشامد عرض ميكنم به همهى برادران و خواهران، جوانان عزيز قم، روحانيون، طلاب محترم، علماى بزرگوار، كه به اين مناسبت بسيار مهم، بار ديگر فضاى حسينيهى ما را سرشار كرديد از شور و عاطفه و احساس و تعقل. ياد آن خاطرهى فراموشنشدنى را، نوزدهم دى ماهِ ماندگار در تاريخ را، بار ديگر زنده كرديد. و تشكر ميكنيم از برنامهاى كه اجرا شد؛ سرود خوشمضمونى كه برادران و خواهران تكرار كرديد و خوانديد...
به گزارش شیعه آنلاین، سایت یاهو بر اساس گزارش منتشر شده توسط مجله آمریکایی "فوربس"، هفت شخصیت سرشناس که با نفوذ ترین شخصیت های خاورمیانه به شمار می روند را منتشر کرد.
بر اساس این لیست منتشر شده، «ملک عبدالله بن عبدالعزیز آل سعود» پادشاه عربستان سعودی رتبه اول، «کارلوس سليم الحلو» بازرگان مکزیکی لبنانی تبار رتبه دوم و حضرت آیت الله سید «علی خامنه ای» رهبر انقلاب اسلامی ایران رتبه سوم را به خود اختصاص دادند.
گفتنی است بر اساس این گزارش «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر صهیونیستی، ژنرال «اشفق پرویز کياني» رئیس ستاد مشترک ارتش پاکستان، «علی بن إبراهيم النعيمی» وزیر نفت سعودی و شیخ «خليفة بن زايد آل نهيان» حاکم امارات متحده عربی، به ترتیب رتبه های چهارم تا هفتم را به خود اختصاص دادند.
به گزارش شیعه آنلاین، روزنامه آمریکایی «کریستیان ساینس مانیتور» در شماره اخیر خود با انتشار مقاله ای تحت عنوان "درون مغز [حضرت آیت الله] خامنه ای"، به معرفی شخصیت رهبر انقلاب اسلامی ایران پرداخت.
این مقاله تلاش کرده مختصری از زندگینامه حضرت آیت الله خامنه ای را بیان کند اما با توجه به اینکه برای تهیه مقاله اش به برخی فعالان و چهره های نزدیک به غرب متوسل شده، نتوانسته تعریف دقیق و صحیحی ارائه کند...